Home » Aktiviteter » Køge Fødevarefællesskab fejrer 1 års fødselsdag (15. januar 2014)

Køge Fødevarefællesskab fejrer 1 års fødselsdag (15. januar 2014)

Onsdag er fællesskabsdag i Køge. I hvert fald for medlemmerne af Køge Økologiske Fødevarefællesskab. Onsdag efter onsdag tropper de op i Det Grønne Hus i Vestergade med deres brune, fairtrade stofposer over skuldrene for at hente økologiske grønsager. Nogle af medlemmerne møder tidligt for at tage imod grønsagerne og pakke dem, andre er i fuld gang med at tilberede lækker økologisk mad i caféen, før dørene bliver slået op kl. 16. for udlevering af grønsager.

Startet af ildsjæle

Det er kun ét år siden, Køge Økologiske Fødevarefællesskab holdt sin stiftende generalforsamling. To ildsjæle, Lene Karin Hansen og Metea Liv Skensved, havde fået den idé, at borgerne i Køge og omegn trængte til et fællesskab baseret på bæredygtighed, lokalt producerede grønsager og ikke mindst hyggeligt samvær. Og før de vidste af det, var KØFF født. En forening, som nu har 117 medlemmer og har holdt et utal af spændende arrangementer, bl.a. kunsthåndværkermarked, fællesspisninger, sommerfest, foredrag og udflugter.

Ejet og drevet af medlemmer

”Uden vores medlemmer var vi her slet ikke. Det er medlemmerne, der laver maden i cafeen, planlægger arrangementer, skaffer aftaler med de lokale økologiske landmænd, laver regnskab, opdaterer hjemmeside og skriver nyhedsbreve. Vi er så privilegerede at have engagerede og enormt kompetente medlemmer, som ikke bare lægger deres tid, men som også føler, at de får noget igen – fællesskab og samhørighed. Sidegevinsten er selvfølgelig, at vi gør noget godt for både sundheden, miljøet og klimaet,” siger initiativtager og koordinator for KØFF, Lene Karin Hansen.

Fødselsdag med bål og brand

Onsdag den 15. januar 2014 fejrer KØFF sin 1 års fødselsdag med åbent hus i Det Grønne Hus i Vestergade 3. Der vil være bål i gården, og caféen serverer økologisk suppe med hjemmebagt økologisk brød til 30 kroner. Der vil også kunne købes kaffe, te, saft og kage. Traditionen tro vil der være sang og musik, denne gang med en sang skrevet af initiativtager Metea Liv Skensved.

FAKTA

Køge Fødevarefællesskab har 117 medlemmer og 7 arbejdsgrupper. En pose grøntsager koster 100 kr. og skal afhentes i Det Grønne Hus om onsdagen mellem kl. 16-19. Det er først muligt at bestille grønsager, når man er medlem af foreningen. Indmelding koster 100 kroner og er et engangsbeløb. Læs mere på www.koeff.dk eller på Facebooksiden.